Index kort ? – har man brug for det?

Hvis man er filatelist (– en der samler på frimærker), ved man at ens hobby også handler om struktur, organisation og system. Een af de måder jeg har valgt at have mit system på er, at anvende små

pergamynkuverter til at opbevare en del af min samling i. Behovet for at identificerer hvilke mærker man nu havde lagt i hvilke kuverter, meldte sig jo hurtigt. Og lige så hurtig løste man problemet med at skrive uden på, hvad der var indeni. Men indholdet i sådan en kuvert. bliver der sjældent for evig tid. Den ryger i en indstiksbog, eller bliver bytte væk ect. ect. Nyt indhold i kuverten betyder dermed også ny indholdsbeskrivelse, – den gamle streges ud, og der skrives en ny, – hvis der ellers er plads?. Eller ender med at sætte små selvklæbende labels på, hvis katalognummeret har bestemt hjørne at stå i, for nemmere søgning osv.

Men hvor om alting er, så for at bevare dine kuverters anvendelighed længst mulig, og få at udvidet mulighederne for beskrivelse af indholdet, har jeg lavet et index kort til disse pergamynkuverter. Index kortene er lavet til at passer i kuverter der har dimensionen 7,5 X 11,5 cm. Når du har downloaded pdf-filen, og udskrevet arket med de 4 index kort på, skal de dernæst udskæres. Efter min menig, gøres det nemmest med en spids hobbykniv, linial, og et skære-underlag. Men det kan selvfølgelig også gøres med en almindelig saks.

Opgaven herfra, er nu din med at udfylde index kortene med relevant indhold.

Håber du finder god anvendelse for det jeg har lavet, og vil blive glad for ris & ros, eller forslag til forbedringer. -God fornøjelse.

Det er gratis at downloade denne pdf-fil med 4 index kort.

Ingen kommentar endnu? Giv dit mening til kende herunder!


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *